0
  • No products in the cart.

Festival Ljubljana: XXIV. Mednarodna likovna kolonija

miha erič prisotnost art relief print linocut
Details
Time: 11 julija, 2021
Location: Ljubljana
Event Type: LIKOVNA KOLONIJA
Organized By: Festival Ljubljana
About Tour

Mednarodna likovna kolonija: Festival Ljubljana, Križanke

Udeleženci:
Manuel Chabrera, Španija
Franz Josef Berger, Avstrija
Arianna Ellero, Italija
Francisco Tomsich, Urugvaj
Miha Erič, Slovenija
Ana Sluga, Slovenija
Martin Zdenko Poles, Slovenija
Alja Košar, Slovenija
 

Priprave na letošnjo, ki jo prireja Festival Ljubljana, so potekale v prepričanju »vse bo še v redu”, vendar je bila glede na dejansko stanje pandemije negotovost stalna, z obilico sprememb in ugibanja, ali se jo bo dalo izvesti. Problem je bil predvsem, ker avtorji, povabljeni iz tujine, do zadnjega niso vedeli, pod kakšnimi pogoji bodo lahko odpotovali v Slovenijo oziroma ali jim bo sploh dovoljeno.
Seveda upamo, da nam bo uspelo in da bodo v čudovitem ambientu Plečnikovih Križank tudi letos nastajala umetniška dela in oznanjala »joie de vivre«. Je že tako, da vse besede, ki se vrtijo okoli umetniškega dela, pomenijo zelo malo, kajti to, kar umetnik želi povedati, je znotraj njegovega slikanja. Samo umetniško delo samo daje nove impulze, nova čustva in nove ideje. In prav v tem času, ki ga izpričuje naša boleča izkušnja, potrebujemo lepoto in umetnost, pozitivnost in pogum, da verjamemo in gremo v prihodnost.
Letos se bo s tem izzivom tako kot vsako leto doslej spopadlo osem umetnikov. Iz Španije prihaja Manuel Chabrera, iz Italije Arianna Ellero, iz Avstrije Franz Josef Berger, iz Urugvaja Francisco Tomsich, iz Slovenije pa Ana Sluga, Alja Košar, Miha Erič in Martin Zelenko.
Tudi letos se nam bo pridružil znani multimedijski umetnik Lado Jakša in nas spremljal ves teden. Na odprtju razstave ob koncu likovne kolonije pa bo s svojim glasbeno-vizualnim umetniškim pogledom predstavil njihovo ustvarjanje.
Vsem udeležencem želim veliko ustvarjalnega navdiha in prijetnega druženja, kljub varni razdalji. Upajmo, da nam bo vreme tudi letos naklonjeno in da bo Ljubljana očarala letošnje ustvarjalce tako kot njihove predhodnike.

Tomo Vran
Selektor

Map