0
  • No products in the cart.

Skupinska razstava: NEBO JE RUMENO! DLUL

Miha Erič skupinska razstava v DLUL
Details
Time: 10 marca, 2021
Event Type: RAZSTAVA
About Tour

NEBO JE RUMENO! THE SKY IS YELLOW!

Katja Bogataj, Bernarda Conič, Miha Erič,
Kristina Rutar, Jur Samec

 

Vabljeni na razstavo, ki bo na ogled od srede 10. marca do 4. aprila 202,

v Galeriji DLUL, Breg 22, Ljubljana.

Naslov razstave sovpada z nesmisli, s katerimi se v zadnjem času srečujemo vsak dan. Kar ne velja za dela petih avtoric/avtorjev mlajše in srednje generacije, ki se z ustvarjanjem odzivajo na genius saeculi oz. so včasih pred njim. Razstava je odraz nasprotij in odstopanj od običajnega razumevanja in dojemanja sveta. Je konglomerat različnih likovnih tehnik, pristopov in avtopoetik, skozi katere ustvarjalke in ustvarjalca izražajo notranja občutja trenutne negotove situacije.

Na razstavi se lahko malo sprostimo in uživamo v erotičnem naboju fotografskih in kiparskih del Katje Bogataj, vstopimo v svetle in pozitivne Paralelne svetove foto-kolažev Bernarde Conič, prestopimo v povsem drugačne narativne, nadrealistične in imaginarne svetove grafik Mihe Eriča, odkrivamo dihotomične prostore v keramičnih Anatomijah praznine Kristine Rutar ter se z režečimi nasmeški figur in medicinskih mask Jura Samca vrnemo v aktualno situacijo.

Na koncu nam preostane zgolj še to, da si nadenemo prazne nasmeške ter se nasmejimo vsem mogočim in nemogočim izjavam, situacijam in dogodkom.