Samuel Blues & Miha Erič + Zvezdana Novaković ZveN »ČARALICE« @ DrugaGodba2021

Details
Time: July 09, 2021 20.00
Location: Švicarija - Ljubljana
Event Type: Festivali
Organized By: Druga Godba
About Tour
𝐒𝐚𝐦𝐮𝐞𝐥 𝐁𝐥𝐮𝐞𝐬 & 𝐌𝐢𝐡𝐚 𝐄𝐫𝐢č (𝐒𝐈)
Že dolgo nismo v Sloveniji slišali tako surovega in globokega bluesrocka, kot ga igrata Samuel Blues in Miha Erič; še več, njuna odrska prezenca je enkratna in ne pušča prostora za ravnodušje. Če orglice nikoli ne utihnejo ter če se ritem noge s slide kitaro in raskavim glasom ne ustavi, gre zagotovo za bluesovski duet, ki ga sestavljata Samuel Blues in Miha Erič. Preprosta netipičnost dveh mladcev, ki sta ustvarila povsem svoj udarno nežni glasbeni svet.
Samuel Blues, kitara; Miha Erič, orglice
𝐙𝐯𝐞𝐳𝐝𝐚𝐧𝐚 𝐍𝐨𝐯𝐚𝐤𝐨𝐯𝐢ć 𝐙𝐯𝐞𝐍 »Č𝐀𝐑𝐀𝐋𝐈𝐂𝐄« (𝐒𝐈)
Glasbena šamanka Zvezdana Novaković nam bo pričarala Čaralice. Gre za svetovno premiero novega projekta, v katerem bodo zazveneli ritualne hvalnice naravi, starodavne magične besede in zagovori, s katerimi so naši predniki zdravili različne telesne in duševne bolezni. Posebej za projekt uglasbena besedila in izvirne napeve je avtorica poiskala v zbirki starih zapisov iz Slovenije in sosednjih balkanskih narodov, na koncertu pa bodo zazveneli v moderni zvočni sliki. Projekt »Čaralice« je hommáge Pavlu Medveščku in vsem starovercem, ki so s spoštovanjem negovali našo prvo vero, vero v naravo.
Zvezdana Novaković ZveN, avtorica projekta, kompozicije, glas; Marko Črnčec, klaviature; Nino Mureškič, tolkala, elektronika; spremljevalni glasovi: Petra Prosen, Maja Zagmaister, Neža Janša, Sonca Menart, Zarja Menart, Kaja Horvat, Eva Mulej; koreografija, ples in tolkala: Neža Bojovič, Adrijana Vučković
Festivalska vstopnica / Festival Pass
➡ 46 EUR
https://bit.ly/37thDrugaGodbaFestivalPass
Vstopnica PETEK / Ticket FRIDAY
➡ 15 EUR
Map