MOJE ZASEDBE
3TONE, BAND 3TONE, MIHA ERIČ, DAVID SLATINEK, BORIS SADAR, BLUES ROCK, ZAVOD ORBITA, ROCK AND ROLL

Savinjsko – šaleško – koroška naveza treh podobno mislečih glasbenikov s pedigrejem, ki preigrava hibridno mešanico bluesa, rocka, countryja, funka ter združuje glasbene tradicije s te in druge strani Atlantika.

Miha Erič-lap steel kitara, vokal, ustna harmonika

Boris Sadar-bas

David Slatinek-bobni

Power blues fussion trio je nastal leta 2020, ko so moči združili Miha Erič , Boris Sadar ter David Slatinek. Svoj glasbeni mojo pa pretapljajo že v instrumentalno – vokalne briljante prihajajoče plošče Influencer.

 

Samuel Blues & Miha Erič

Glasbenika imata na odru prezenco v prodornih ritmih prepletajočih akordih ter slide šovih, do tonskih krikov suverenih, surovih, nežnih in udarnih Orglic v Blues Rock maniri. Glasbenika veljata za zelo izvirna in nadarjena glasbenika v vrstah slovenske Rock-Blues glasbene scene. Če orglice nikoli ne utihnejo in če se ritem noge s slide kitaro in reskavim glasom ne ustavi gre zagotovo za bluesovski duet ki ga sestavljata Samuel Blues in Miha Erič.

ARITMIJA IN MIHA ERIČ

Miha Erič in kitarski dvojec, Tilen Stepišnik in Šemsudin Dino Džopa skupaj ustvarjajo energijo, širino in kompaktnost. To temelji na njihovem tesnem glasbenem sodelovanju, pri aranžmajih pa se opirajo zgolj na dve kitari, katere dopolnjujejo orglice in lap steel kitara. V svoji glasbi prepletajo elemente rocka, jazza, countrya, klasične glasbe in flamenka, ritmično pa se opirajo na izročilo balkanske ljudske glasbe.

Aritmija in Miha Erič

Zasedba predstavlja žanrsko mešano zvrst glasbe, ki vsebuje tradicionalno in sodobno glasbo različnih svetovnih kultur. Glasbenika posebno pozornost namenjata inovativni predstavitvi tako že pozabljene ljudske pesmi, klasične glasbe s pridihom bluesovskih in country glasbenih melodij, to omogoča tudi sam izbor instrumentov in kombinacija le teh, ki je pri nas že dokaj redko prisotna. Rekli bi lahko da njuna glasba in prezenca dišita po starem ter združujeta inovativno v novem. Pred kratkim je zasedba posnela tudi prvenec z naslovom ”Prešernih dvajest”. mag. Natalija Šepul Erič: citre Miha Erič: ustna harmonika, lap steel kitra, vokal

RICH & MEAN

Ljubljanski bluesovsko-hiphopersko orientiran duet, ki za svoje ustvarjanje glasbe večinoma uporablja naravne ustne spretnosti na orglicah in škatlošešku (beatbox). Miha Erič – “Rich” s svojim bogatim znanjem in sposobnostjo kirurške natančnosti rezkega vpihovanja v orglične mehanizme z občasnim posegom na ostrih drsnih kitarah, ki jih nosi v svojem naročju, poskrbi, da je soba vedno napolnjena z bogatim in prodornim zvokom ubijalske melodije. Gazvoda Domen – “Mean” s svojimi zlobnimi, tepeškimi pljunki v mikrofone skrbi za časovno jasno definirane in ritmično umeščene melodije svojega bogatega sostorilca. Njegovo orožje izbora je t.i. škatlošešk (tudi znan pod imenom beatbox) z občasnimi bojnimi vzkliki in hudobnimi pripovedkami med samimi takti pljunkov. Skupaj sta bogata in zlobna – Rich and Mean – partnerja v tem glasbenem zločinu!ez meja.

Tilen Stepišnik in Miha Erič Glasbena genija in virtuoza, ki poprimeta za številne instrumente in prav nobena zvrst jima ni tuja. Igrata v mnogih zasedbah in sodelujeta s številnimi glasbeniki Septembra 2017 sta združila moči in ideje ter ustvarila niz avtorskih skladb, po na tanku letu dni je izšel prvenec DOLGA POTA. Tilen Stepišnik: skladatelj, pedagog, multiinstrumentalist, kitarist Tilen se z glasbo ukvarja že od otroštva, medtem ko so drugi otroci igrali nogomet je on užival v svoji sobi ter ure in ure prebil s svojo pet strunsko prijateljico. Eden boljših kitaristov v Sloveniji in tudi širše, virtuoz tako na električni kot tudi na akustični kitari. Veliko časa posveča in preživi tudi v svojem studiu Rakitna, kjer je bil tudi posnet prvenec Dolga Pota. Tilen je član več zasedb, med drugim tudi Aritmije kjer so združeni številni glasbeniki, sodeluje z Laro Jankovič, … Miha Erič: skladatelj, lap steel kitarist, mojster ustne harmonike, saksofonist Miho je za glasbo navdušil njegov oče, že v zgodnjih letih je poslušal njegove vinilne plošče in kmalu prijel v roke tudi orglice (ustno harmoniko).